HAVALI TABANCA BULUNDURMAK YASAK MI ?

19-09-2020 21:51
HAVALI TABANCA  BULUNDURMAK YASAK MI ?

 Öncelikler havalı tabanca çeşitlerini incelemek için Havalı Tabancalar tıklaya bilirsiniz.

 Havalı tabanca, sıkıştırılmış hava yardımıyla saçma atabilen tabanca çeşididir. Havalı tabanca, hava pistonuyla, yaylı sistemle ya da karbondioksit tüplerle çalışabilir. Silah faturasıyla beraber ruhsata gerek kalmadan meskûn mahal (yerleşim yeri) dışında kullanılabilir.

Türkiye'deki ilgili kanunlara göre toplantı alanları, okullar, yurtlar, meclis vb. yerlerde ve avda kullanılamazlar. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 6/2.maddesi gereği havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. 
 

"4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu” çerçevesinde 6. maddede şu ibareler yer alır;

"Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silah, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır. Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar av da kullanılamaz.”

 
Peki Havalı Tabanca Almak için ruhsat gerekir mi ?

Havalı tabanca ruhsat gerektirmez.


Kanunda yer alan "Hava ve Gaz Basınçlı Silahların Satışında Aranacak Belgeler” başlıklı 8. Maddesinde;

"Hava ve gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmaz.”

ibaresi bulunur.

  Kısacası Havalı tabanca alırken 18 yaşını doldurmanız yeterlidir.  ve arabanızda  ya da evinizde kutusunda faturası ile birlikte bulundurmanızda (kullanıma hazır vaziyette bulundurmamanız kaydı ile ) herhangi bir sorun teşkil etmez. 

 

 Fakat bilinmesi gerekiyor ki Türkiye ' de oyuncak tabanca dahi olsa belinizde taşımak yasaktır.

 

 Atıcılık keyfini yaşamanın en zahmetsiz ve kolay yolu olan havalı tabanca sitemiz beyav.net  ve mağazamızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.