2024 Yivsiz Tüfek Ruhsatı İçin İstenen Belgeler

04-01-2024 16:26
2024 Yivsiz Tüfek Ruhsatı İçin İstenen Belgeler

 Bir tüfek sahibi olmak istiyorsunuz ama ne yapmamız gerektiğini bilmiyor musunuz?
Size en kolay şekilde maddeler halinde hem yivsiz av tüfeği satıcı olarak hemde yeni yivsiz av tüfeği satın almış biri olarak anlatayım.

Burası önemli :Aşağıdaki maddeleri hazırladıktan sonra müracata gitmeden önce e-devletten arama kısmına silah ruhsatı ön başvuru yazarak randevu alınız.Randevusuz işlem yapılmıyor bilginiz olsun.
 
 Av tüfeği satın almak için neler gerekli ?
 
1- ) Aile hekiminden  sağlık raporu.
Sağlık raporunda ' yivsiz av tüfeği kullanmasında psikolojik,nörolojik ve bedenen sakıncası yoktur' ibaresi eksiksiz yer alması gerekiyor.

2-) Vergi borcu yoktur yazısı.
Emniyet genel müdürlüğüne hitaben ve 6183 sayılı kanunun 22/a mad. kapsamında olması zorunlu.İnternet vergi dairesinden alınabiliyor.

3-) Tüfek ruhsat harcı yatırıldığına dahil dekont
2024 yılı için 424,75 tl tutarında harç bedelini vergi dairesi ya da ziraat bankası veznesinden yatırmanız gerekiyor.EFT veya havale şeklinde kabul edilmiyor. Vergi kodu 9048 veya 9163

4-) Biyometrik fotoğraf 2 adet

Kıyafetler renkli , arka fon beyaz olması tercih edilir.

5-) Kart Ücreti 

2024 yivsiz av tüfeği ruhsatı kart ücret 400 tl olarak belirlenmiştir. Ziraat bankası veznesinden kurumsal tahsilatlardan türk polis teşkilatı güçlendirme vakfı silah kart ücreti olarak 400 tl kart hizmet bedeli olarak yatırılacak.eft havale kabul edilmez.

6-) Yarım kapaklı karton dosya


7-)Kaymakamlık makamına dilekçe
Genellikle ruhsat biriminde gittiğinizde bulunur ve orda doldurabilirsiniz.


 Dosyaları tamamlayıp yivsiz av tüfeği satın alma belgesi için başvuru yaptıktan sonra 7 gün içersinde tarafınıza sms ile av tüfeği satın alabileceğiniz bilgilendirme yapılır.Siz de ister Bey Av'a ulaşarak isteseniz herhangi bir av bayiisine giderek yivsiz av tüfeğinizi satın alabilirsiniz.Satın aldıktan sonra 1 ay içersinde tüfeğinizi faturası ile başvuru yaptığınız birime götürerek ruhsat başvurunuzu tamamlamış olursunuz ve ruhsatınız kart basılarak ptt ile adresinize yollanır.Sms ile bilgilendirme yapıldıktan sonra 6 ay içinde tüfek satın alabilirsiniz.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.